Proiectul PAVILION - loc de întâlnire al copiilor cu muzica clasică marchează Ziua Internațională a Copilului printr-o lansare inedită, invitându-i pe cei mici într-o călătorie pe tărâmurile fascinante ale muzicii clasice. Invitația nu se oprește doar la cei mici, întreaga familie fiind încurajată să participe la jocurile propuse în cadrul emisiunilor! Prima emisiune va avea premiera online în 1 iunie, începând cu ora 10.00, pe pagina de Facebook a proiectului PAVILION, putând fi urmărită și pe pagina Radio România Muzical.  

Scena dintre blocuri: artiști timișoreni au susținut concerte în stradă pentru localnicii care i-au urmărit de la balcoane, în prima zi fără stare de urgență Unsprezece artiști timișoreni au oferit concerte live de jazz, blues și muzică clasică, simultan, în trei cartiere ale orașului, vineri, în prima zi de la ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență instituită de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Prin această acțiune, care face parte din proiectul „Scena dintre blocuri”, conceput de asociațiile Tribul Artistic, Prin Banat și Asociația Timișoara 2021, artiștii au dorit să transmită publicului un mesaj, pe cât de simplu, pe atât de frumos: „Ne-a fost dor de voi!”.

Romanian Chamber Orchestra, proiect unic ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, lansează sâmbătă, 25 aprilie, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”. Evenimentul de lansare este urmat de un Artist Talk care îi aduce în fața publicului, într-un spațiu digital ce ține locul culiselor, pe dirijorul Cristian Macelaru și directorii artistici ai proiectului Romanian Chamber Orchestra, Alexandru Tomescu (violinist) și Cristian-Ladislau Andris (violist).

Romanian Chamber Orchestra, un proiect unic ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, lansează sâmbătă, 25 aprilie, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce prezintă primul proiect al acestui ansamblu, care a avut loc în toamna anului 2019.  

„Jurnal de bord” | 18 – 22 noiembrie 2019 de Vlad Popescu, Director Artistic PAVILION   Într-o dimineață însorită de noiembrie, „caravana” muzicii clasice formată din doi violoniști, o percuționistă, un flautist, o pianistă și o oboistă, a pornit din Timișoara spre satul

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Tribul Artistic invită timișorenii, în perioada 14-15 decembrie, să exploreze un nou spațiu pregătit să găzduiască evenimente culturale, artistice și educaționale, promițând un weekend de basm! Ediția de iarnă a evenimentului Bazar Cultural - creat cu și pentru comunitatea locală - ajunge într-un nou cartier din Timișoara: Centrul de Tineret Calea Aradului (Strada Dej nr. 4, Punct termic 35) devine gazdă timp de două zile magice.

Romanian Chamber Orchestra începe astăzi, 1 noiembrie, primul său turneu sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, cu un concert excepțional susținut la Filarmonica de Stat Arad, începând cu ora 19.00. Melomanii arădeni vor avea parte de un eveniment de mare clasă ce propune un program menit să hrănească sufletul: Béla Bartók – Divertimento, Dan Variu – MikroDivertisment (*primă audiție absolută), P.I. Ceaikovski – Serenada Op. 48.

Romanian Chamber Orchestra, un nou ansamblu pe scena muzicală românească, va aduce acasă, în concert, muzicieni români cu cariere internaționale, promițând trei evenimente de mare clasă. Cele trei concerte excepționale, susținute sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, sunt planificate în cursul lunii noiembrie la Arad (1 noiembrie 2019, Filarmonica de Stat din Arad), Timișoara (2 noiembrie 2019, Filarmonica Banatul) și București (3 noiembrie 2019, Sala Radio), programul propus publicului meloman incluzând și o primă audiție absolută.

 În această toamnă, scena culturală timișoreană se îmbogățește cu un nou eveniment dedicat comunității locale, Bazar Cultural! Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Tribul Artistic invită publicul timișorean să participe la evenimentul Bazar Cultural, care are loc în Parcul Pădurice (Lidia) în perioada 11-13 octombrie. Bazar Cultural propune spectacole și intervenții/ improvizații de teatru, concerte de jazz și recitaluri de muzică clasică, un târg de produse handmade, activități și ateliere educative, transformând Parcul Pădurice, timp de trei zile,  într-un hub cultural!

Eufonia Festival propune, în intervalul 16 septembrie- 4 octombrie, peste 30 de evenimente, incluzând recitaluri, concerte educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni și, în premieră, intervenții de terapie prin muzică. Sunetul muzicii clasice se va auzi în Timișoara, Jimbolia, Săcălaz, Șag, Ciacova, Urseni, Moșnița Nouă, Lugoj, Lipova, Reșița, Caransebeș, Băile Herculane, Sibiu, Sighetu Marmației, programul complex al acestei ediții plasând Eufonia ca unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din România.