„Visul unei seri de vară” – serie de două evenimente de muzică clasică – va avea loc în Timișoara și Arad, aducându-i în fața publicului meloman pe tinerii participanți la cursurile de măiestrie Romanian Chamber Orchestra. Romanian Chamber Orchestra este singurul proiect care reunește diaspora acasă și oferă muzicienilor români, recunoscuți pe plan internațional, o platformă excelentă prin care să pregătească viitorul muzical al țării (program educațional), cu ajutorul competențelor deprinse la unele dintre cele mai renumite universități de muzică din lume. Evenimentele vor avea loc în: 13 august, ora 20.00 – Arad  – Complexul Rezidențial RED3 (zona dintre blocurile R17 și R20) 15 august, ora 20.00 – Timișoara  –  Vivalia Grand (Str. Zimbrului, Nr.9, Timișoara) Biletele cu titlu gratuit au fost epuizate în 24h de la anunțarea evenimentului, însă organizatorii încurajează rezidenții ansamblurilor să urmărească recitalurile chiar din propriul balcon.  

Romanian Chamber Orchestra este singurul proiect care reunește diaspora acasă și oferă muzicienilor români, recunoscuți pe plan internațional, o platformă excelentă prin care să pregătească viitorul muzical al țării, cu ajutorul competențelor deprinse la unele dintre cele mai renumite universități de muzică din lume. „Gala Tinerilor Muzicieni”, eveniment care va avea loc în 14 august la Grădina de vară „Capitol”, începând cu ora 20.00, vine în întâmpinarea tinerelor talente, oferindu-le șansa de a performa în fața publicului meloman timișorean. Recitalurile sunt susținute de către tinerii participanți la masterclass-urile Romanian Chamber Orchestra.

Proiectul Pavilion - întâlnire cu muzica este mai mult decât un prilej de întâlnire cu muzica, este o călătorie pe tărâmurile nebănuite ale muzicii clasice. Seria episoadelor de educație muzicală PAVILION propune întâlniri săptămânale, momentan virtuale, cu cei mici și… mari! Prima emisiune, din seria celor 6 întâlniri cu muzica clasică, a fost difuzată online cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, urmând ca și restul episoadelor să fie lansate săptămânal. Invitația spre visare nu este adresată doar copiilor cu vârsta între 6 și 14, ci și familiei care este încurajată să participe la activitățile propuse în cadrul fiecărei emisiuni. Cea de-a doua incursiune în lumea muzicii va avea loc în 8 iunie, începând cu ora 10.00, emisiunea putând fi urmărită pe pagina de Facebook a proiectului PAVILION și pe pagina Radio România Muzical  

Proiectul PAVILION - loc de întâlnire al copiilor cu muzica clasică marchează Ziua Internațională a Copilului printr-o lansare inedită, invitându-i pe cei mici într-o călătorie pe tărâmurile fascinante ale muzicii clasice. Invitația nu se oprește doar la cei mici, întreaga familie fiind încurajată să participe la jocurile propuse în cadrul emisiunilor! Prima emisiune va avea premiera online în 1 iunie, începând cu ora 10.00, pe pagina de Facebook a proiectului PAVILION, putând fi urmărită și pe pagina Radio România Muzical.  

Scena dintre blocuri: artiști timișoreni au susținut concerte în stradă pentru localnicii care i-au urmărit de la balcoane, în prima zi fără stare de urgență Unsprezece artiști timișoreni au oferit concerte live de jazz, blues și muzică clasică, simultan, în trei cartiere ale orașului, vineri, în prima zi de la ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență instituită de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Prin această acțiune, care face parte din proiectul „Scena dintre blocuri”, conceput de asociațiile Tribul Artistic, Prin Banat și Asociația Timișoara 2021, artiștii au dorit să transmită publicului un mesaj, pe cât de simplu, pe atât de frumos: „Ne-a fost dor de voi!”.

Romanian Chamber Orchestra, proiect unic ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, lansează sâmbătă, 25 aprilie, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”. Evenimentul de lansare este urmat de un Artist Talk care îi aduce în fața publicului, într-un spațiu digital ce ține locul culiselor, pe dirijorul Cristian Macelaru și directorii artistici ai proiectului Romanian Chamber Orchestra, Alexandru Tomescu (violinist) și Cristian-Ladislau Andris (violist).

Romanian Chamber Orchestra, un proiect unic ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, lansează sâmbătă, 25 aprilie, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce prezintă primul proiect al acestui ansamblu, care a avut loc în toamna anului 2019.  

„Jurnal de bord” | 18 – 22 noiembrie 2019 de Vlad Popescu, Director Artistic PAVILION   Într-o dimineață însorită de noiembrie, „caravana” muzicii clasice formată din doi violoniști, o percuționistă, un flautist, o pianistă și o oboistă, a pornit din Timișoara spre satul