Lansare de film documentar – „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”

16.04.2020

Romanian Chamber Orchestra, un proiect unic ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, lansează sâmbătă, 25 aprilie, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce prezintă primul proiect al acestui ansamblu, care a avut loc în toamna anului 2019.

 

Despre Romanian Chamber Orchestra

Romanian Chamber Orchestra este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai acestui ansamblu, proiectul fiind realizat de Asociația Tribul Artistic din Timișoara. Romanian Chamber Orchestra este dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, dirijorul principal al Orchestrei Radio din Köln și, începând cu 2021, directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței, câștigător al Premiului Grammy (2020) pentru  „Cel mai bun album instrumental”.

Lansare de film documentar – 25 aprilie, ora 19:00

 „Muzica a fost și va rămâne modul cel mai direct prin care noi comunicăm esența sentimentelor noastre.” – Cristian Măcelaru, dirijorul Romanian Chamber Orchestra

Filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce se desfășoară sub semnul emoției și al bucuriei de a fi împreună pe aceeași scenă, va fi lansat în mediul online, pe pagina de Facebook a orchestrei, la data de 25 aprilie, începând cu ora 19:00.  Durata producției este de 90 de minute.

Documentarul, realizat de regizorul Alexandru Condurache și producătoarea de filme Diana Iabrașu, prezintă poveștile muzicienilor care fac parte din această orchestră și urmărește parcursul ansamblului Romanian Chamber Orchestra, începând cu primele repetiții desfășurate la Timișoara, în Sala Barocă a Muzeului de Artă, cursurile de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor muzicieni români care sunt incluse în programul educațional al proiectului, și încheind cu concertul de la București (Sala Radio) care a însemnat și finalizarea primei ediții a proiectului.

 

Premiera concertului Romanian Chamber Orchestra – 22 aprilie, ora 19:00

„Sărbătorim în această seară România așa o cum visăm, locul unde valoarea, profesionalismul și dedicarea sunt la ele acasă. Și, foarte important, cu sprijinul fiecăruia dintre noi.” – Cristina Comandaşu, manager Radio România Muzical, în deschiderea concertului de la Sala Radio din București, ce a avut loc la data de 03.11.2019.

Succesul orchestrei din toamna anului 2019, momentul apariției sale, este unul incontestabil, concertele susținute la Arad, Timișoara și București bucurându-se de o largă apreciere. În această notă, pentru a aduce muzica mai aproape de melomani, chiar și într-o sală de concerte digitală, lansarea documentarului este precedată de o premieră în data de 22 aprilie, ora 19:00, când pe pagina de Facebook a Romanian Chamber Orchestra se va difuza concertul susținut de orchestră la Sala Radio. Concertul a fost inclus în proiectul „Moștenitorii României Muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Romanian Chamber Orchestra este un proiect organizat de Asociația Tribul Artistic, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură Timișoara și Primăriei Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Parteneri: Filarmonica „Banatul” Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara,  Filarmonica de Stat din Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad,  Fundația „Remember Enescu”.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio Timișoara, TVR3 și TVR Timișoara.

 

 

 

 

 

 

 

PR WANTED!

PR WANTED!

Tribul nostru caută o persoană responsabilă, dornică să învețe și să lucreze într-un mediu unde ideile inedite se contopesc.

read more