Muzica mai aproape de tine – Lansare de film documentar și Artist Talk

23.04.2020

Romanian Chamber Orchestra, proiect unic ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, lansează sâmbătă, 25 aprilie, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”. Evenimentul de lansare este urmat de un Artist Talk care îi aduce în fața publicului, într-un spațiu digital ce ține locul culiselor, pe dirijorul Cristian Macelaru și directorii artistici ai proiectului Romanian Chamber Orchestra, Alexandru Tomescu (violinist) și Cristian-Ladislau Andris (violist).

Despre Romanian Chamber Orchestra

Romanian Chamber Orchestra este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai acestui ansamblu, proiectul fiind realizat de Asociația Tribul Artistic din Timișoara. Romanian Chamber Orchestra este dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, dirijorul principal al Orchestrei Radio din Köln și, începând cu 2021, directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței, câștigător al Premiului Grammy (2020) pentru  „Cel mai bun album instrumental”.

Photo: Dana Moica

Lansare film documentar – 25 aprilie, ora 19:00

 „Muzica a fost și va rămâne modul cel mai direct prin care noi comunicăm esența sentimentelor noastre.”- Cristian Măcelaru, dirijorul Romanian Chamber Orchestra

Filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce se desfășoară sub semnul emoției și al bucuriei de a fi împreună pe aceeași scenă, va fi lansat în mediul online, pe pagina de Facebook a orchestrei, la data de 25 aprilie, începând cu ora 19:00.  Durata filmului documentar este de 90 de minute.

Artist Talk  – 25 aprilie, ora 20:40

Întâlnirea online desfășurată sub conceptul de „Artist Talk – Povestea din spatele scenei” este un bun prilej de întâlnire cu publicul meloman, publicul din sălile de concerte care este mereu conectat la Romanian Chamber Orchestra prin muzică. O întâlnire ce poate fi considerată un autograf digital oferit cu căldură și emoție publicului iubitor de muzică clasică.

Discuția se va desfășura în regim LIVE, pe pagina de Facebook a orchestrei, imediat după evenimentul de Lansare film documentar – Romanian Chamber Orchestra. Publicul este invitat să lase întrebări sub forma comentariilor scrise în timpul difuzării documentarului sau să le trimită ca mesaj privat pe pagina Romanian Chamber Orchestra. Aceste întrebări, remarci, curiozițăți, sunt preluate și discutate în timpul Artist Talk-ului ce va începe la ora 20:40.

Organizatorii încurajează participarea activă la discuție, invitând publicul să interacționeze cât mai mult cu artiștii prezenți: dirijorul Cristian Macelaru și directorii artistici ai proiectului Romanian Chamber Orchestra, Alexandru Tomescu (violinist) și Cristian-Ladislau Andris (violist).

Romanian Chamber Orchestra este un proiect organizat de Asociația Tribul Artistic, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură Timișoara și Primăriei Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Parteneri: Filarmonica „Banatul” Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara,  Filarmonica de Stat din Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad,  Fundația „Remember Enescu”.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio Timișoara, TVR3 și TVR Timișoara.

 

 

 

 

 

 

 

PR WANTED!

PR WANTED!

Tribul nostru caută o persoană responsabilă, dornică să învețe și să lucreze într-un mediu unde ideile inedite se contopesc.

read more