Concert de excepție susținut de Romanian Chamber Orchestra Cvartet la celebrarea unui moment istoric pentru România și Spania

11.04.2021

“Rezonanțe hispano-române” este concertul special prin care Romanian Chamber Orchestra a adus un omagiu muzicii române și spaniole, într-un moment de o mare încărcătură istorică: 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania. Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Regatul Spaniei și Institutul  Cultural Român de la Madrid și a avut loc vineri, 9 aprilie, la Academia Regală de Arte Frumoase San Fernando, din Madrid.

Este pentru prima dată când proiectul Romanian Chamber Orchestra a luat forma unui cvartet de coarde, din ansamblu făcând parte muzicieni de excepție: Ana Maria Alonso (violă), Margarita Sikoeva (vioară), Dragoș Alexandru Bălan (violoncel), Laurențiu Lucian Grigorescu (vioară).

Celebrarea momentului aniversar a avut loc într-un cadru solemn, iar printre participanții prezenți s-au regăsit înalte oficialități care de-a lungul timpului au fundamentat legătura fructuoasă dintre România și Spania. “Participarea la acest eveniment deosebit, care celebrează o colaborare bilaterală glorioasă, cu o istorie remarcabilă, ne aduce o mare onoare. Ne bucurăm că muzicienii extraordinari ai Romanian Chamber Orchestra Cvartet au completat, printr-o armonie desăvârșită a sunetelor, caracterul grandios al întâlnirii. La mulți ani fantastici – împreună – celor două țări!“, a declarat Ovidiu Andriș, manager Romanian Chamber Orchestra.

Concertul poate fi ascultat aici: