Pavilion Muzical a ajuns la final, iar lecțiile digitale produse de Tribul Artistic au călătorit deja în 7 județe

6.05.2021

Proiectul Pavilion Muzical – lecții digitale în clasă și acasă, prin care asociația Tribul Artistic a produs episodul muzical digital pentru tinerii pasionați de muzică, a ajuns la final. Celor 35 de artiști care au contribuit cu vocea sau instrumentul lor li s-au adăugat, în episodul-epilog, o balerină (Adina Tudor ), un pilot (Cristian Mandu), o actriță (Aylin Cadîr ), un activist de mediu (Gabriel Păun), un prezentator tv (Răzvan Simion), o cântăreață (Bianca Purcărea) și un dirijor (Cristian Măcelaru), cu toții exprimându-și legătura cu muzica și modul în care le face viața mai bună, mai frumoasă, în fiecare zi. 

Finalul proiectului a fost marcat de o caravană muzicală digitală organizată în județele Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani, Neamț, Arad și Timiș, unde peste 500 de elevi din ciclul gimnazial curioși să descopere noi taine ale muzicii s-au bucurat de concertele online susținute de artiști români de seamă, care fac performanță pe marile scene din Europa: Daria Tudor – pian (Germania), Irina Simon-Renes – vioara (Olanda), Alexandru Mihai Bota – violă (Anglia), Mihai Ritivoiu – pian (Anglia), Seven’s TM Show Band (România), Vlad Popescu – vioară (Germania), Simona Sindreștean – oboi (România), Andrei Gologan – pian (Germania), Roxana Cîrciu – pian (Germania), Mădălin Luca – nai (România), Cristian-Ladislau Andriș – violă (Elveția).

Totodată, în cadrul caravanei, 90 de profesori de educație muzicală au participat la întâlniri în care reprezentanți ai asociației Tribul Artistic i-au ghidat să descopere platforma Pavilion Muzical, dar și modul în care o pot dezvolta, prin muzica adăugată de conținut digital educațional propriu.

In vremurile pe care le trăim de mai bine de un an, credem că apropierea de muzică (și) prin școli poate fi fundamentală dacă venim în întâmpinarea copiilor cu metode alternative de predare. Ni s-a confirmat acest fapt prin interesul atât de mare dovedit de elevi și profesori. Prin Caravana Pavilion Muzical am ales județe în care accesul copiilor la astfel de resurse este redus, din diverse motive. Le mulțumim inspectoratelor școlare județene că au înțeles importanța demersului nostru și ne-au sprijinit în intermedierea întâlnirilor. Este încă o dovadă a rolului extraordinar pe care îl joacă buna colaborare dintre societatea civilă și instituțiile statului ”, a declarat Ovidiu Florian Andriș, coordonatorul asociației Tribul Artistic.

În cele 9 lecții muzicale prind viață instrumente, ritmuri, note sau genuri muzicale, cu  ajutorul formațiilor PlaCello, Seven’s TM Show Band, Dincolo de Ziduri și a muzicienilor  Raluca Ilovan, Răzvan Poptean, Rareș Sângeorzan, Andrei Gologan, Roxana Cîrciu, Eduard Antal, Mădălin Luca, Vălungan Remus, Panici Rădoie, Ana Kui, Johnny Kui,  DJ K-lu & MC Woodie.

Acum, toate episoadele sunt disponibile pe canalul Youtube Tribul Artistic, dar și pe platforma educațională  www.pavilionmuzical.ro, ce va funcționa ca un centru comun de resurse pentru toți profesorii de educație muzicală din România.

Proiectul a fost derulat de Tribul Artistic și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Un alt sponsor în cadrul proiectului a fost Fundația Alber.

*****

Despre beneficiarul finanțării

Tribul Artistic dezvoltă și promovează manifestări cultural-artistice prin organizarea de evenimente independente sau în parteneriat cu alte asociații, implementate la nivel local și național. Printre proiectele de referință ale asociației enumerăm: Romanian Chamber Orchestra (reunește, sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru, 21 de muzicieni români care fac performanță atât în ​​țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii), Eufonia Festival (cel mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României), PAVILION (un proiect de educație muzicală dedicată tinerilor și copiilor).

Despre programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai multe informații, accesați  www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiilor constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea respectivă, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiilor sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea programelor sociale complexe care se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați  www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

PR WANTED!

PR WANTED!

Tribul nostru caută o persoană responsabilă, dornică să învețe și să lucreze într-un mediu unde ideile inedite se contopesc.

read more