Brassy Business pune pe harta culturală a orașului un tip de manifestare de cultură prea puțin prezentă, ce răspunde nevoii publicului de a avea acces la noi experiențe culturale, deschizând drumul spre oportunități ce pun în lumină instrumente cu personalitate aparte: este singurul festival adresat instrumentelor de alamă și muzicii specifice acestora. 

Brassy Business – Brass International Days este un proiect de anvergură internațională ce a debutat în octombrie 2020, în Timișoara. Prima ediție a festivalului a inclus cursuri de măiestrie pentru instrumente de alamă, concursuri pentru profesioniști ai aceluiași domeniu muzical, dar și concerte cu participare internațională.

Brassy Competition este un concurs național dedicat instrumentelor de alamă deschis tinerilor instrumentiști români cu vârsta între 14 și 30 de ani. Apelul a fost adresat tuturor celor care cântă la instrumente precum: trompetă, corn, trombon, trombon bas, tubă sau instrumente specifice fanfarei și orchestrei de suflători ca fligorn, bariton și eufoniu.

Facebook Facebook